Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Linero IF 10 7 2 1 23
2 FC Bellevue 10 6 3 1 21
3 Husie IF 10 5 4 1 19
4 AIF Barrikaden 10 5 2 3 17
5 Lunds SK 10 5 1 4 16
6 Lunds BOIS 10 4 2 4 14
7 NK Croatia 10 4 0 6 12
8 Bosnien Hercegovinas SK 10 2 3 5 9
9 Heleneholms SK 10 2 3 5 9
10 Uppåkra IF 10 2 1 7 7
11 FC Möllan 10 1 3 6 6

Match

AIF Barrikaden

1 - 4
Gullviksborgs IP
31 augusti 2020
18:15

NK Croatia

Referat

Referat: AIF Barrikaden - NK Croatia

Startelva: Simon S – David, Victor L, Matte, JT – Maksym, Alex, Oskar, Galal – Henke, Simon A

Avbytare var:

Markus Anderlund (ny spelare) som kom in efter en kvart (när Matte dessvärre tvingades utgå p.g.a. skada). Började som innermittfältare men gick efter 65 min upp och avslutade matchen som anfallare.

Martin J som spelade sista dryga halvtimmen. Spelade högerback bortsett från sista 5 då han gick in som mittback.

Shershah som spelade sista knappa halvtimmen som innermittfältare.

Milad som spelade sista 25, först några minuter som vänster yttermittfältare innan han avslutade matchen som vänsterback.

Kevin som spelade sista 20 som vänster yttermittfältare.

Croatia öppnade i ett rasande tempo och deras kvicka anfallare sprang gång på gång antingen helt enkelt ifrån oss på kanterna eller tog sig rakt igenom vårt försvar - där vi kändes rätt osamspelta för dagen - centralt med exakta djupledspassningar och vältajmade löpningar. De hade redan under de första 6 minuterna två otroliga lägen där Simon räddade det ena avslutet medan det andra gick över. Man fortsatte sedan att sätta oss på svåra prov i i princip vartenda anfall och så långt var de bättre överallt på plan, tog enkelt bort våra försök till organiserade anfall nästan på direkten. Våra anfall var väldigt korta och vi vann i princip inte en enda andraboll.

I den 14:e min kom det förväntade ledningsmålet och efter det mattades Croatia en liten aning offensivt medan de defensivt fortfarande enkelt avvärjde våra anfallsförsök. Vårt första och som det senare skulle visa sig enda avslut i första halvlek kom i den 26:e min och orsakade inte deras målvakt särskilt mycket besvär. I den 31:a min kom matchens vackraste anfall där bollen efter ett inlägg från Croatias högerkant snabbt passades vidare från spelare till spelare tills en kille fick ett bra skottläge från nära håll men istället för att skjuta oväntat klackade bollen till en totalt ren spelare vars avslut dock inte blev bättre än att Simon kunde rädda.

Efter detta blev resten av halvleken på något sätt väldigt händelselös. Tyvärr var det enda av intresse som hände ett för oss synnerligen psykologiskt baklängesmål. På övertid i första halvlek styrde en av våra försvarare med en klockren nick ett inlägg i eget mål.

Precis som i första halvlek skaffade sig Croatia efter pausen flera heta målchanser direkt. I den 50:e min gjorde Simon först en fantastisk reflexräddning och sedan på returen ännu en, båda skott från bara 7-8 meters håll. En minut senare var det dags för 3-0 när Simon nog missbedömde situationen när han valde att göra en utrusning.

I den 53:e min reducerade vi till 3-1. Det var efter ett typiskt långt inkast från Galal som Henke nickskarvade till Oskar som kunde förpassa bollen i mål. Den känsla som nu väcktes hos publiken och till synes också bland spelarna i båda lagen att det här kanske ändå inte var helt avgjort släcktes dock relativt snabbt. Efter att först ha bränt ett friläge ur lite halvdålig vinkel satte de i den 62:a min den slutliga spiken i kistan genom att en spelare tilläts göra 4-1 trots att han i närheten av straffpunkten var helt ensam mot en hel klunga Barrikadenspelare. Strax därefter hade de inom en minut två snarlika chanser när en av deras spelare i lite röriga situationer till synes tagit sig förbi Simon men där han dök ner framför fötterna och avvärjde farligheterna i sista stund. Inget av tillfällena hade annars gett frilägen men väl väldigt bra positioner för framgångsrika avslut.

I den 69:e min hade vi en riktigt bra reduceringschans när Markus efter ett högerinlägg inte riktigt fick till avslutet i sin position ytterst nära målet. Vid det här laget hade vi äntligen fått lite ordning och lugn i vårt spel och sakta tagit över spelet. Vi kunde behålla bollen inom laget på deras planhalva och kunde därmed flytta upp laget.

Mot slutet var vi det klart bästa laget men trots att vi numera hade mycket mer folk med i anfallen, stundtals kombinerade bra och slog flera lyckade crossbollar ut på kanterna – mest högerkanten – så skapade vi förvånansvärt lite. Vi hade en del halvchanser, någon kanske skulle kunna benämnas lite mer än så men även nu var det Croatia som var närmast att ändra på siffrorna. Den allra bästa möjligheten till detta var när en av deras spelare, efter en av alla dessa framgångsrika spelvändningar, med bollen under kontroll sprintade mot målet i närmast ensamt majestät medan nästan alla våra spelare befann sig på deras planhalva. På något konstigt sätt lät han sig ändå störas av vår ende spelare i närheten, saktade in och gjorde någon obegriplig vändning och denna utomordentliga målchans rann ut i sanden.

Jag har ju redan hunnit notera att medan en del tycker som jag gör andra det inte alls när jag säger att Croatia var det bästa lag vi mött men jag håller fast vid detta och tror att de kommer att fortsätta att avancera i tabellen efter sin bedrövliga start. De var otroligt vassa framåt och skapade periodvis målchanser nästan varje gång de anföll. Deras defensiva spel sattes ju inte så särskilt mycket på hårda prov men de höll oss ju de facto i närmare en timme undan från några som helst hetare lägen och mer kunde de ju inte göra. När det gäller innermittfältet så vann de de flesta närkamperna (som det dock inte blev så många eftersom deras spelidé inte byggde så mycket på att passa runt där för att hitta lägen utan att snabbast möjligt komma till avslut). De var också passningssäkra och trygga med bollen. Ska man se något negativt så verkade konditionen inte riktigt vara i paritet med spelskickligheten och de tröttnade rätt rejält mot slutet. Målvakten gav väl också ett lite osäkert intryck de få gånger han sattes på några större prov.

Men naturligtvis underlättade vi för dem med ett osynkat och liksom handfallet försvarsspel. Det fanns åtminstone en situation till bortsett från den vid 4-1-målet där en ensam Croatiaspelare som var omgiven av en hel klunga Barrikadenspelare ändå tilläts avsluta. Att vi i det lilla närkampsspel som blev nästan alltid drog det kortaste strået gjorde det också enkelt för dem liksom att även vanligtvis säkra passningsspelare flera gånger helt oattackerade slog de mest förfärliga passningar rakt i gapet på våra motståndare.

Ska vi försöka se något positivt så kämpade vi på till det bittra slutet trots det klara underläget, att samtliga inhoppare gjorde bra ifrån sig och att vi därmed kunde föra matchen trots att många spelare bytt position många gånger under matchen. Endast tre utespelare avslutade matchen i samma position som de startat den i.

Jag måste slutligen uttrycka min irritation över att många ur bortapubliken uttryckte vad som verkade vara något som diskuterats mycket i föreningen att det var vi som bestämt eller tvingat fram beslutet att planen var för dålig att spelas på i lördags, att det gick hur bra som helst att spela och att ”alla andra matcher spelades”. Detta är ju totalt grundlösa...

forts. i gästboken
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Galal Rasho 1 0 0 0 0 0
Markus Anderlund 1 0 0 0 0 0
Mattias Andersson 1 0 0 0 0 0
Milad Akbari 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Simon Samson 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng